torstai 26. syyskuuta 2013

LATE LAMMAS KAKKU

Poikani täytti tässä hetki sitten 6kk. Sen kunniaksi tein Late lammas kakun. Nettiä sellaissani olen monesti törmännyt tähän kakkuun ja nyt oli täydellinen syy tehdä tämä :) Kakku oli todella helppo tehdä, ainut minkä unohdin tohinoissani oli lampaan sieraimet. Tarkoitus oli korjata unohdus kun nostan kakun tarjoiltavaksi, mutta sama pää kesät talvet :D


Kääretorttu pohja:
5 munaa (lasillinen)
1 lasillinen sokeria
0,5 lasillista vehnäjauhoja
0,5 lasillista perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(Tämä kuva hieman selventää mitä tuo lasillinen tarkoittaa)

Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne nostellen muna-sokerivaahtoon.
200 astetta 6-8min. Kokeile tikulla kypsyys, jos et ole varma!

Tee täyte.

Tämän kakun välissä oli valkosuklaa-mustikkamousse.
Valkosuklaa-mustikkamousse:
4kpl liivatelehteä
4dl kermaa
1prk vaniljarahka valmistetta
180g valkosuklaata
mustikoita

Laita liivatteet kylmään veteen. Sulata suklaa. Vatkaa kerma. Sekoita joukkoon vaniljarahka valmiste, sulatettu suklaa ja mustikat. Pakaste mustikoita käyttäessä sulata ne ennen ja jos käytät ulkomaalaisia niin ne tulee keittää ennen lisäämistä ja antaa jäähtyä. Lisää liivatteet pieneen määrään kuumaa nestettä ja sekoita täytteen joukkoon

Vuoraa pyöreä kippo elmukelmulla. Leikkaa kakkupohjasta 4 eri kokoista pyöreää pohjaa.

Kostuta pohjat. Laita pienin pohja elmukelmulla vuoratun kipon pohjalle. Lisää osa täytteestä. Laita toisiksi pienin pohja päälle jne.

Anna hyytyä jääkaapissa 3tuntia. Kumoa tarjoilu astian päälle. Levitä kakun päälle ohut kerros kermavaahtoa, vaahtokarkkien tartunta pinnaksi.

Asettele mini vaahto karkit, naama, korvat ja jalat kakun päälle.
Naama, korvat ja jalat on tehty kick-patukoista ja silmä vaahtokarkkimassasta. Kick-patukkamassa menee jääkaapissa melko kovaksi ja sitä on hankala leikata. Halutessaan voi käyttää myös sokerimassaa naaman yms. tekemiseen.


13 kommenttia:

  1. Miten tuo kik-patukkamassa on tehty? Kaipaisin kunnolliset ohjeet tai vinkin mistä sellaiset löytyisivät. Kiitos paljon kivasta kakkuideasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tehty niinkin yksin kertaisesti, kuin ihan Kick patukoista. Vaivaamalla niitä käsissä ne lämpenevät ja pehmenevät ja niitä pystyy kaulimaan. Sitten vaan leikkasin sabluunan avulla saksilla korvat ja naaman 😊 ainoa huono puoli tuossa on, että se kovettuu jääkaapissa ja on tällöin hankalampi leikata. Hyvältä kuitenkin maistuu! 😊

      Poista
  2. Teitkö siis sabluunat itse? Netistä jokin kuva tms?
    Kuinka monen hengen kakku tuo mahtaisi olla. On kyllä aivan upean näköinen. Oma poika täyttää kohta 3v ja sanoi kuvan nähdessään toi on minun kakku. :D

    VastaaPoista
  3. Ja muuten, mistäköhän noita pieniä vaahtokarkkeja saa? Jossain olen nähnyt monivärisiä, mut valkoset on tietty parempia. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tein sabluunat. Ei ollut vaikeaa, kun käytin tuota kippoa, johon kakun olin tehnyt niin apuna hahmottamaan hieman naaman kokoa. Meillä oli 12 ihmistä ja hyvin riitti. Yleensä se lasketaan niin, että 1kananmuna=3henkilöä, mutta tämä nyt on erimallinen, kuin perus kakku. Prismasta löysin noita pelkkiä valkoisia mini vaahtiksia, sieltä leivonta osastolta :)

      Poista
  4. Okke. :)
    Kiitti neuvoista ja Prismaan siis. :)

    VastaaPoista
  5. Ja taas kysyn.
    Kuinka monta pussillista niitä minivaahtokarkkeja meni? Entä noita patukoita? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksi pussillista ostin ja molemmat jouduin avaamaan toisesta pussista ei kovin paljoa mennyt, mutta yksi ei olisi riittänyt. Patukoiden määrää en muista heittäisin nyt äkkiseltään, että viisi voisi olla sopiva määrä. Patukoiden sijaan ajattelisin hopea toffeiden ajavan saman asian 😊 itse en ole niitä kokeillut, mutta luulisi toimivan.

      Poista
    2. Kiitos taas avusta. Huomenna täällä kohoaa late lammas kakku. :P

      Poista
  6. Hei,
    Ihana kakku! Oliko tuo kuvissa näkyvä Ikean kulho se pienempi vai isompi settiin kuuluvista kulhoista?

    VastaaPoista